Historien

Historien

Historien om Sønderup Landkøkken
Hos Sønderup Landkøkken tænker vi ikke kun på at lave mad. Vi tænker også på de mennesker, vi arbejder for. Derfor elsker vi at være i kontakt med vores kunder og leverandører, så vi hele tiden har fingeren på pulsen og ved, hvad de ønsker og forlanger. Sådan har vi gjort lige siden virksomheden blev grundlagt i 2003.

Elsker at lave mad 
Det hele begyndte, dengang Dorthe var barn. Hun voksede op på landet i en familie, hvor man udnyttede råvarerne og helst ikke smed noget væk. Så når familien slagtede gris, var Dorthe med under hele processen – lige fra skriget til de friske flæskesvær. Og hun var med til at plukke bær, lave saft, marmelade og meget mere. Derfor er alt, hvad der bliver leveret ud af huset lige fra stege, salatbuffeter, brød over lagkagebunde, lagkagecreme, kager, brød og boller selvfølgelig hjemmelavet den dag i dag.

Kom i lære som 16årig
Også når der skulle bages, stod Dorthe på sidelinjen og betragtede sin mor. Allerede der lærte hun betydningen af gode råvarer og det at bruge tid på at lave mad. Da hun var fyldt 16 år, kom hun direkte i lære på Gatten Country Club hos Lars Larsen. Der lærte hun faget fra bunden af, alle processerne, om råvarerne, indkøb, produktion – og ikke mindst om at bruge de friskeste råvarer, lave tingene selv og helst undgå dyrt halvfabrikata.

Fuld fart på virksomhed og familie
Efter kokkeuddannelsen tog Dorthe et par år på handelsskole og lærte noget om forretning. Efter nogle år på det helt almindelige arbejdsmarked bl.a. som butiksassistent og slagteriarbejder, overtog hun forpagtningen af Sønderup Forsamlingshus. Samtidig var hun også lige blevet mor til den første af familiens tre børn.

Herefter kom der for alvor gang i forretningen. Levering af mad til pensionister og private tog sin form. Fester og selskaber – både i forsamlingshuset og hos private, udviklede sig og til sidst var køkkenet i forsamlingshuset for småt og virksomheden måtte flytte til større lokaler.

På det tidspunkt var det umuligt at finde noget til den rigtige pris, så man besluttede i stedet at bygge til på familiens gård. Det var i 2008, og siden er virksomheden bare vokset og vokset. I dag er der ca 60 ansatte hvoraf de 35 er chauffører i 17 varebiler, 12 personer arbejder i køkkenet som hhv. køkkenassistenter, kokke, eller og opvaskere – og så er der en række praktiske medhjælpere samt selvfølgelig Gert og Dorthe selv.

Praktisk at bo midt i Himmerland
Sønderup Landkøkken ligger praktisk centralt midt i Himmerland tæt på Aalborg, Hobro, Hadsund, Viborg, Aars m.m., så vi hurtigt og nemt kan nå ud til alle vores mange gode kunder. Fra Sønderup styrer vi levering af varm mad, festmenuer, frokostbuffeter og meget mere til pensionister, private, virksomheder, kommunale plejeinstanser og private.

Vil du vide mere om Sønderup Landkøkken og om alle os, der arbejder her, er du velkommen til at ringe på 9865 3294 og høre mere.

 

Venlig hilsen Dorthe & Gert Nørhave Johansen